Naprapatia

NAPRAPATIA

Naprapaatti on Valviran rekisteröimä nimikesuojattu terveydenhuollon ammattihenkilö, joka on erikoistunut tuki- ja liikuntaelimistön sairauksien sekä toiminnanhäiriöiden tutkimiseen, hoitoon ja ennaltaehkäisyyn.

Mitä naprapaatti tekee?

Vastaanottokäynnillä Your Bodyn naprapaatti pyrkii selvittämään vaivasi syytä kattavan alkuhaastattelun avulla sekä suorittamalla tarvittavia ortopedisiä, neurologisia ja manuaalisia testejä. Tutkimisesta saatujen tietojen perusteella tehdään yhdessä hoitosuunnitelma. Hoito sisältää yleensä pehmytkudoskäsittelyä, nikamien ja nivelten mobilisointia tai manipulointia ja harjoitusterapiaa (Katso myös “Urheiluhieronta” ja “Klassinen hieronta”).

Naprapatia koostuu asiakkaan käynneistä Your Bodyn klinikalla sekä naprapaatin antamista ohjeista, joita asiakas toteuttaa omatoimisesti suunnitelman mukaan kotona ja arjessaan. Suunnitelman ja ohjeet asiakas saa halutessaan kuvina ja videoina omaan puhelimeensa tai sähköpostilla.

Kaikki vaivat eivät kuitenkaan ole naprapaatin hoidettavissa, jolloin hän ohjaa sinut tarvittaessa jatkotutkimuksiin esimerkiksi lääkärin vastaanotolle.

Milloin hakeutua naprapaatin vastaanotolle?

Vastaanotolle kannattaa tulla, jos sinulla on kipu tai vaiva, joka vaikuttaa arkeen, työhön tai harrastukseen. Usein taustalla on syy, jonka hoitaminen voi parantaa elämänlaatuasi huomattavasti. Your Bodyn naprapaatin tavoite on luoda sinulle onnistumisen puitteet päästä vaivoista ja vammoista eroon ja ohjata takaisin kivuttoman liikkumisen pariin (Katso myös Fysioterapia).

Yleisimpiä syitä hakeutua naprapatiaan ja kivun mahdollisia aiheuttajia ovat:

  • Selkäkipu (venähdys, jumi, säteilyoireet, kivun aiheuttama muutos liikkumisessa ja selän käytössä)
  • Niskakipu (huono työasento, niskaa tukevien lihasten vähäinen aktivaatio)
  • Rintakehän kipu (SC-nivelen toiminnanhäiriöt, rintarangan aliliikkuvuus, rintakehän etupuoleisten rakenteiden tulehdus, kylkiluuvamma)
  • Polvikipu (hyppääjän polvi, juoksijan polvi, nivelrikko eli artroosi, polven vammat)
  • Lonkkakipu (lantion alueen lihasten heikkoudet, nilkan tai lonkan liikkuvuusongelmat)
  • Olkakipu (olkanivelen liikerajoitukset, hartiarenkaan lihasten epätasapaino, lapaluun lihasten epätasapaino)
  • Käsivarren kipu (tenniskyynärpää, golfkyynärpää, rannekanavan ahtauma, lihasten ylirasitus)
  • Akillesjänteen kipu (akillesjänteen tendinopatia, pohkeen lihasten ylikuormitus tai jumi, kantapään kiputilat)
  • Päänsärky (niskan ja hartioiden lihasten jumit ja ylikuormitustilat, niskanikamien aliliikkuvuus)

Santeri Nurmeksela