Ohjeet

Hierontaan tultaessa

Ennen hierontaa kannattaa juoda riittävästi vettä ja välttää raskaan ruoan syömistä. Hieronta laittaa kehossa kuona-aineet liikkeelle ja veden nauttiminen tehostaa sitä. Raskaan ruoan syöminen voi aiheuttaa epämukavan olon hieronnan aikana tai välittömästi sen jälkeen. Alkoholin vaikutuksen alaisena tai krapulassa hierontaan saapuminen on kielletty.

Kohtuukuormitteinen tai rasittava liikunta, eivät ole este tehokkaalle hieronnalle, mutta raskas kuntosaliharjoittelu voi heikentää hieronnan tehoa. Kuntosaliharjoittelun tehostama verenkierto lihaksissa heikentää lihasten vastaanottavuutta ja lisää hieronnasta aiheutuvaa kipua. Parhaimman hyödyn hieronnasta saa pitämällä hierontapäivän mahdollisimman kevyenä!

Hierontaan kannattaa yleensä pukea rennot vaatteet, sekä riisua korut ja kellot. Voimakkaita hajusteita olisi hyvä välttää, sillä seuraava asiakas voi olla yliherkkä tai jopa allerginen hajusteille!

Ethän tule hierontaan, mikäli sinulla on flunssan oireita tai tunnet itsesi kipeäksi. Hierontaan vaikuttavat sairaudet selvitämme esitietolomakkeen avulla. Epävarmoissa tilanteissa otathan yhteyttä hoitavaan lääkäriisi.

Muista keskustella hierojan kanssa tilanteestasi, sekä ongelmakohdistasi saadaksesi parhaan mahdollisen hoidon!

Hieronnan jälkeen

Hieronnan jälkeen kannattaa nauttia runsaasti vettä. Runsas nesteytys ja rentoutuminen mahdollistavat lihaksiston tehokkaan palautumisen hieronnan jälkeen. Myös alkoholin välttäminen on suositeltavaa!

Hieronnan jälkeen tulisi pyrkiä rentoutumaan ja välttää raskasta liikuntaa seuraavanakin päivänä. Muokkaavan hieronnan jälkeen voi olla tarpeen rentoutua vielä jopa hieman pidempään.

Hieronnan jälkeen voi tulla erilaisia tuntemuksia, kuten lihaskipua, päänsärkyä, tai mustelmia. Päänsärky voi olla seurausta kuona-aineiden tehostuneesta poistumisesta, johon auttaa yleensä veden juominen ja kevyt liikunta. Tuntemukset ovat aina henkilökohtaisia, mutta normaaleja. 

Jos oireet jatkuvat pitkään tai ovat todella voimakkaita olethan yhteydessä hierojaan tai terveyskeskukseen.